Sunt Pomeranienii Teddy Bear o rasă reală?

Sunt Pomeranienii Teddy Bear o rasă reală?

Blăniță pufoasă, ochi mici și drăgălași, față de ursuleț de pluș … ai spune că descrierea se potrivește perfect cu cea a unui cățel Pomeranian Teddy Bear, nu-i așa? Dar dacă ți-am spune că această rasă, de fapt, nu există? 

În lumea crescătorilor autorizați, există o singură rasă de pomeranian, cea clasică, recunoscută și sub denumirea de „Spitz pitic”. Restul, sunt doar detalii ce țin de cosmetică și de caracteristicile individuale pe care le manifestă cățelul.

Cum a ajuns denumirea de Pomeranian Teddy Bear să fie recunoscută de către public ca rasă individuală?

Teddy Bear-ul nu este o rasă în sine, însă cu siguranță este un look pe care mulți dintre proprietarii și crescătorii care participă la concursuri canine îl preferă pentru cățeii lor. 

Faptul că toți cățeii pomeranieni fac parte din aceeași rasă nu înseamnă că aceștia trebuie să arate la fel. Fiecare puiuț se naște cu propriile trăsături, de aceea este foarte simplu pentru vânzătorii și crescătorii neautorizați să inventeze noi denumiri ale rasei. De ce? Pentru ca schema de vânzare să devină mai simplă. 

De ce unii pomeranieni au aspect de ursuleț?

Aspectul de ursuleț ține, în mare parte, de genetica rasei și de modul în care blănița a fost îngrijită. Crescătorii din Anglia (mijlocul sec. al 18-lea) au petrecut numeroase decenii practicând reproducerea selectivă a rasei pentru a crea animalul perfect de companie, pe care l-au denumit ulterior Pomeranian. În timp, rasa originală a suferit numeroase modificări ca urmare a expansiunii teritoriale, așadar trăsăturile fizice ale cățeilor au fost și ele ușor schimbate.

Dacă îți dorești un cățel pomeranian de rasă pură cu aspect Teddy Bear, cel mai bun loc din care îți poți începe căutările este o canisă autorizată, ce oferă spre vânzare căței pomeranian cu linii pedigree pure. Un crescător autorizat îți va arăta animăluțul, îți va oferi informații pertinente despre îngrijirea lui și, cel mai important, îți va oferi garanția de sănătate împreună cu toate actele care dovedesc puritatea rasei (vezi pe Home mai multe detalii despre canisa Pomeranian Factory).

Cum îngrijești blănița pomeranianului tău pentru a-i oferi look-ul Teddy Bear?

Grooming-ul și trimming-ul joacă un rol extrem de important în rutina de îngrijire a pomeranianului tău. Înainte de a achiziționa un câine de rasă pomeranian, este foarte important să știi că blănița lui este o investiție financiară pe care trebuie să o iei în calcul. 

Blănița unui pomeranian este compusă din două straturi: 

  1. Strat exterior – fire lungi și „înfoiate”
  2. Strat interior – fire scurte și dese

Pentru a crea aspectul de ursuleț pe care ți-l dorești, stratul exterior din blănița cățelului trebuie tuns și întreținut în mod constant. Dacă nu ai certitudinea că poți repeta periodic acest proces la un groomer profesionist, îți recomandăm să te gândești de două ori înainte să iei o decizie pe care o poți regreta mai târziu. 

De ce e mai sigur să îți duci pomeranianul la un profesionist pentru look-ul Teddy Bear?

Dacă stratul exterior de blăniță este format din păr subțire, care crește rapid, cu stratul interior este o cu totul și cu totul altă poveste. Persoana care se ocupă de aspectul pomeranianului tău trebuie să știe că, odată ce tunzi din stratul interior de păr, există o șansă foarte mare ca blănița cățelului tău să nu mai crească niciodată în forma sau densitatea pe care o avea la început. Acesta este un risc pe care va trebui să ți-l asumi. 

Pentru a evita astfel de situații, cea mai sigură variantă este o programare la un salon de grooming profesional. 

Orice cățel pomeranian poate fi transformat într-un Teddy Bear?

Pe lângă skill-urile desăvârșite ale groomer-ului, look-ul de ursuleț depinde într-o proporție foarte mare de puritatea rasei cățelului tău. Puii de pomeranian obținuți ca urmare a contaminării rasei își vor pierde unele dintre caracteristicile rasei pure și, prin urmare, blănița lor ar putea suferi modificări care duc la imposibilitatea de a atinge înfățișarea Teddy Bear. 

Tocmai din acest motiv, atunci când cauți un pomeranian de vânzare e bine să-ți îndrepți atenția către crescători autorizați care îți pot oferi certitudinea că micuțul tău prieten face parte dintr-o rasă pură (vezi mai multe detalii despre garanția pe care ți-o oferă canisa Pomeranian Factory). 

Concluzie

Ce ar trebui să reții din acest articol? Chiar dacă pomeranienii Teddy Bear nu sunt o rasă reală, poți obține oricând acest look pentru cățelul tău pomeranian de rasă pură alegând un salon de grooming profesional și, mai important decât orice, un crescător autorizat de la care să-ți achiziționezi puiuțul. 

Începe chiar acum căutările pentru viitorul membru al familie pe site-ul canisei Pomeranian Factory, pagina Cățeluși, unde avem listați toți micuții disponibili pentru vânzare rapidă.

Lasa un comentariu

ro_RO