Pomeranian de vânzare – cum eviți să cazi în capcana escrocilor

Pomeranian de vânzare – cum eviți să cazi în capcana escrocilor

L-ai văzut, te-ai îndrăgostit, ce rămâne de făcut? Să-l iei acasă! Dar nu înainte de a te asigura că viitorul membru al familiei este, într-adevăr, ceea ce ți-ai dorit. 

Cum numărul de crescători neautorizați și de înșelătorii care au la bază cățelușii de „rasă” a crescut în ultimii ani, devine din ce în ce mai dificil să te menții pe teren sigur atunci când vine vorba de achiziția noului tău prieten. Să fim serioși, cine poate rezista unui pufos îmblănit, cu ochii negrii și rotunzi, care te privește de parcă tot prezentul și viitorul lui depind de tine?! Exact pe asta se bazează și escrocii de pe internet. 

Din fericire, există câteva indicii clare prin care poți demasca acest tip de escrocherii. În cele ce urmează, vei învăța cum să recunoști o canisă ce oferă spre vânzare cățeluși din rasa pomeranian cu linii pedigree autentice și cum să te asiguri că banii tăi ajung acolo unde trebuie.

Cum eviți să fii înșelat atunci când cumperi un cățel pomeranian de rasă?
  • Verifică dacă crescătorul este membru al unei asociații 

 Dacă îți dorești un cățel pomeranian de rasă pură și cu pedigree, unul dintre semnele prin care îți poți da seama dacă stai de vorbă cu un crescător autorizat este statutul de membru FCI (Federația Chinologică Internațională). Această asociație recunoaște doar canisele care cresc o rasă de câini pură, în perfectă stare de sănătate din punct de vedere al eredității și funcționalității, așadar este un indiciu important. 

Pomeranianul, sau „Spitz-ul pitic”, este cățelul cu cea mai mică dimensiune dintre cele 5 variante ale rasei „Spitz german”, așadar înfățișarea lui în primele luni de viață îi poate induce în eroare chiar și pe cunoscătorii rasei. Apelând la o canisă specializată, te asiguri că puiuțul tău va crește fără surprize. 

  • Obține documentația de la crescător 

Atunci când vine vorba de acte doveditoare, știm deja că escrocii au la dispoziție un întreg arsenal de documente false prin care vor încerca să îți câștige încrederea. Totuși, informațiile pe care le au la dispoziție sunt limitate, așadar ai mari șanse să îți dai seama dacă ești pe cale să intri într-o capcană dacă știi care sunt documentele pe care trebuie să le soliciți. 

Înainte să iei decizia finală, asigură-te că crescătorul îți poate pune la dispoziție garanția de sănătate a puiuțului (cu schema completă de vaccinare, deparazitare conform vârstei și microcip), certificatul Pedigree (FCI), contractul de vânzare și pașaportul, în cazul în care canisa îți livrează cățelul într-o altă țară. 

  • Obține informații despre părinții puiuțului

Părinții unei rase de câini mici, la fel ca pomeranianul, sunt foarte importanți pentru a determina stabilitatea caracterului, starea de sănătate și înfățișarea noului pui. Un crescător profesionist cu siguranță își va dori să se asigure că înmulțirea rasei se face în mod responsabil, așadar îți va putea oferi o mulțime de informații relevante despre creșterea și îngrijirea corectă a noului membru al familiei.   

Crescătorii cu experiență își iau cele mai bune măsuri de precauție, își folosesc cunoștințele și efectuează examinări numeroase pentru a se asigura că doar animalele sănătoase fac pui împreună. Dacă ai contactat un crescător de pomeranieni și ești interesat de cumpărarea unui pui, încearcă să vizitezi crescătorul acasă sau să te asiguri că, după cum am precizat mai sus, acesta îți va asigura garanția de sănătate, certificatul Pedigree și contractul pentru vânzarea micuțului. Un crescător autorizat va fi bucuros să îți răspundă la toate întrebările pe care le-ai putea avea despre noul tău prieten. 

  • Învață să recunoști fotografiile false de prezentare 

Majoritatea cumpărătorilor doresc să achiziționeze un câine pomeranian în varianta Teacup, Toy sau Miniature Pomeranian. Cumpărând de la un crescător autorizat, ai garanția că noul tău pomeranian va crește la standardele rasei. Care sunt aceste standarde? Însăși structura genei cățelului tău. Crescătorii profesioniști știu să aleagă cu grijă caracteristicile și să facă combinațiile optime pentru a rezulta un câine pomeranian de rasă pură

În canisa Pomeranian Factory conservăm caracteristicile rasei prin participarea constantă la concursuri canine, așadar toți părinții puiuților noștri sunt câini de rasă campioni și arbitrați, care manifestă trăsăturile rasei pure. Spre exemplu, cățelușii achiziționați de la crescătorii noștri autorizați (stânga), au atins pragul de maturitate conservându-și perfect genele și trăsăturile rasei lor (dreapta): 

Fără un studiu amănunțit al standardelor rasei și fără participarea la show-uri cu câini pomeranieni organizate de crescători autorizați, trăsăturile rasei se pot pierde ușor. Deși cățelușii pot părea autentici atunci când sunt mici, odată ajunși la maturitate aceștia încep să manifeste caracteristici străine rasei pure: spatele lung, nasul lung, dispariția blăniței pufoase, urechi lungi, greutate care depășește standardele rasei (3,5 kg). 

O mare parte din așa zișii crescători fac escrocherii și induc clienții în eroare arătându-le puiuți care fac parte din rasa „Spitz” în general, însă nu și din rasa „Spitz pitic” (pomeranian). După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, deși rămâne la fel de drăgălaș, puiuțul dintr-o rasă asemănătoare (stânga) își pierde caracteristicile pentru care ai plătit atunci când ajunge la maturitate (dreapta): 

Garanția că vei putea lua oricând legătura cu canisa din care provine pomeranianul tău

Chiar dacă suntem siguri că îți vei iubi cățelul pomeranian indiferent de rasă, alegerea pe care o faci merge dincolo de subiectul sentimentelor. Este foarte important să poți avea încredere în canisa la care apelezi și să ai siguranța că vei primi suport în rezolvarea oricărei probleme legate de puiuțul tău. 

Pomeranianul este un animal viu, așadar există întotdeauna riscuri pe care trebuie să le iei în considerare și pe care un crescător autorizat le va putea acoperi. Dacă îți dorești să afli mai multe despre garanțiile pe care ți le oferă canisa Pomeranian Factory pentru puiuțul tău, te invităm să consulți pagina Garanție de sănătate

Lasa un comentariu

ro_RO