5 motive pentru care merită să-ți cumperi un Pomeranian de rasă pură

5 motive pentru care merită să-ți cumperi un Pomeranian de rasă pură

Sigur ai avut la un moment dat în viață un animal de companie doar al tău. Ai observat felul în care personalitatea lui părea că o imită pe a ta? Cam așa putem descrie, pe scurt, conexiunea care se creează între un pomeranian și stăpânul lui. 

Deținerea unui cățel din această rasă este o experiență cu adevărat unică. În rândurile de mai jos vom dezbate 5 motive pentru care un pomeranian este alegerea perfectă dacă ești în căutarea unui puiuț inteligent, loial, pufos și adorabil pentru familia ta.  

1. Pomeranienii sunt câini inteligenți

Deși dimensiunea lor te-ar putea induce în eroare, pomeranienii sunt genul de câini care pot câștiga fără probleme medalia la concursurile canine. Cu dresajul potrivit, creierul lor micuț poate învăța o mulțime de trucuri, într-un timp foarte scurt. Fiind o rasă activă, jucăușă și extrem de prietenoasă, acești câini sunt dependenți de atenția stăpânilor lor. Cu cât mai mult timp petreci alături de ei, cu atât mai fericiți vor fi. 

Alte trăsături pe care le vei observa la această rasă sunt curajul și competitivitatea. În relațiile cu câini mult mai mari decât ei, pomeranienii tind să uite care este dimensiunea lor reală, așadar îi vei vedea mai mereu „puși pe ceartă”. 

2. Pomeranienii sunt câini curajoși

Știai că pomeranienii sunt excelenți câini de pază? Nu, nu-i o glumă! Fiind o rasă energică și proactivă, cățelul tău pomeranian de rasă pură va fi primul prezent atunci când pe teritoriul lui se întâmplă lucruri suspicioase. Așadar, ține minte: când auzi un lătrat puternic și agitat în casă, e timpul să verifici dacă nu cumva ai musafiri nepoftiți. 

3. Pomeranienii sunt câini loiali

Pomeranienii de rasă pură au fost concepuți, în urma a secole de reproducere selectivă, pentru a ocupa poziția de cel mai bun prieten al omului. Loialitatea este, așadar, o trăsătură genetică în comportamentul acestor micuți.   

Odată ce îi câștigi încrederea pomeranianului tău, vei avea parte de un pufos care va sări să te protejeze la orice pas, în fața tuturor pericolelor. Chiar și atunci când acestea sunt mai mari decât el.  

4. Găsești pomeranieni de vânzare în culori variate

Roșu, portocaliu, negru, crem, alb … numește blănița în culoarea ta preferată și, probabil, vei găsi un pomeranian care să o poarte. Însă trebuie să ai grijă. Atunci când achiziționezi un puiuț de la un crescător neautorizat, te poți aștepta oricând ca blănița micuțului să se schimbe în timp.  

Îți recomandăm să-ți faci bine research-ul înainte. Canisele și crescătorii autorizați, față de crescătorii pe care îi găsești pe site-urile de vânzări online, dețin un istoric al rasei pure, așadar vor ști exact ce culoare va avea puiul atunci când va ajunge la maturitate (vezi aici cum eviți să cazi în capcanele escrocilor atunci când cumperi un pui de pomeranian)    

5. Pomeranienii sunt compatibili cu călătoriile

Dacă ești genul de persoană care călătorește foarte mult, cu siguranță îți dorești un cățel aventurier, pe care să îl poți scoate cu ușurință în lume. Pomeranienii sunt mai mici decât majoritatea raselor, așadar îi poți transporta fără probleme cu orice mijloc de transport. Ai nevoie doar de un rucsac sau de o geantă încăpătoare.

Ce spui, este pomeranianul câinele potrivit pentru familia ta? Noi credem că da! 

Fă un tur virtual pe site-ul canisei Pomeranian Factory și află mai multe despre certificări, cățelușii disponibili, garanții de sănătate, certificate Pedigree și tot ce mai ai nevoie să știi înainte să faci marele pas. 

Lasa un comentariu

ro_RO